Νίκη για τις Παγκορασίδες με 3-2 σετ

Νίκη για τις Παγκορασίδες  με 3-2 σετ

pankorasides -agof

Ένα δυνατό παιχνίδι εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της Φιλιππιάδας, μεταξύ της τοπικής ομάδας Α.Γ.Ο.Φ. και του Α.Ο. Φιλία Άρτας, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Παγκορασίδων.

Στο 1ο σετ, η ομάδα της Φιλιππιάδας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με πιεστικό σέρβις και πολύ καλή άμυνα, φτάνοντας το σκορ στο 7-2, όπου και ο προπονητής της Φιλίας πήρε time out. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το 9-9, αλλά με σωστή ανάπτυξη στα άκρα και περιορισμένα λάθη, η Φιλία πήρε το προβάδισμα 12-16. Η Φιλιππιάδα προχώρησε σε αλλαγή, αντικαθιστώντας την Ξέρα με την Έξαρχου Θ. στο 12-18, χωρίς να αλλάζει η εικόνα της ομάδας, με το σετ να λήγει τελικά με 14-25 υπέρ της Φιλίας

Στο 2ο σετ, η ομάδα της Φιλιππιάδας μπήκε αποφασισμένη, και εκμεταλλευόμενη τα συνεχόμενα χαμένα σέρβις και τις άουτ επιθέσεις της Φιλίας, πήρε το σετ με 25-14 και ισοφάρισε σε 1-1. Αναλυτικά, η Φιλιππιάδα με την Δημητρίου στο σέρβις, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην υποδοχή της Φιλίας. Αλλαγή για την Φιλία στο 5-0, με την Οικονόμου να αντικαθιστά την Πέτσα, βελτιώνοντας την υποδοχή της ομάδας. Όμως πολλά χαμένα σέρβις έφεραν το σκορ στο 7-11, όπου και πήρε time out η Φιλία. Αλλαγή για την Φιλιππιάδα στο 14-9 με την Ζήση να αντικαθιστά την Κουτσουλιάρη. Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι με ένα ξέσπασμα στο σέρβις, προηγήθηκε στο σκορ με 17-13 και στη συνέχεια με 25-14 όπου κέρδισε και το σετ.

Στο 3ο σετ, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι και τον 15ο πόντο(15-15), με την Φιλιππιάδα να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Η Φιλία μην έχοντας σωστή ανάπτυξη παιχνιδιού και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, προέβη σε αλλαγές με την Καλύβα να αντικαθιστά την Κουτσού και η Οικονόμου την Πέτσα. Όμως η Φιλιππιάδα εκμεταλλευόμενη την κακή υποδοχή της Φιλίας, πήρε το προβάδισμα με 20-18 και τελικά το σετ με 25-21, προηγούμενη με 2-1.

Στο 4ο σετ η Φιλιππιάδα έχοντας ως όπλο την πολύ καλή επιθεση και άμυνα, βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 23-19. Όμως, η Φιλία έχοντας την Σαπλαούρα να πιέζει στο σέρβις, αποσυντόνισε την υποδοχή της Φιλιππιάδας και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, κερδίζοντας το σετ 23-25 και ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 5ο σετ οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένες για τη νίκη, με τις ομάδες να είναι δίπλα-δίπλα στο σκορ(3-5, 6-7,12-12) με τη Φιλία τελικά να το κατακτά με 13-15 κερδίζοντας παράλληλα το πολυπόθητο δίποντο. Λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι με τις 2 ομάδες να παίζουν πολύ καλό βόλλευ και να έχουν πάθος για τη νίκη.

Τα σετ: 2-3(14-25, 25-14, 25-21, 23-25, 13-15)

Διαιτητές: Φλούδας Μιχαήλ, Μπαλτατζή Χριστίνα

Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας: Πάνου, Κωσταγιαννάκη, Κολιοκίτσου, Έξαρχου Π., Κουτσουλιάρη, Ζήση, Ξέρα, Συμεωνίδη, Χήρα, Δημητρίου, Έξαρχου Θ., Παπαπάνου.

Α.Ο. Φιλία Άρτας: Σαπλαούρα, Δήμου, Παπαδήμα, Κουτσού, Καλύβα, Οικονόμου, Κοσμά, Ζαγαλίκη, Πέτσα, Σταύρου.

Πηγή: http://www.artagoal.gr/

Σχετικές Ανακοινώσεις